6. 11. 2010

Tvarohový krém

1 000 g tvarohu, 125 g masla, 150 g jahôd alebo iného sezónneho ovocia, pohárik jablkovej detskej výživy,žĺtok, 2 lyžice kakaa, 250 g práškového cukru, 2 balíčky vanilínového cukru, 100 ml mlieka, ovocie na ozdobenie, detské alebo dlhé cukrárske piškóty

Tvaroh vymiešame so zmäknutým maslom a s cukrom. Rozdelíme na tri rovnaké diely. Do prvej tretiny pridáme nadrobno nakrájané jahody, jeden vanilínový cukor a trochu mlieka. Dôkladne vymiešame.Do druhej tretiny zmiešame jablkovú výživu s malým množstvom mlieka a dôkladne premiešame.V poslednej mise zmiešame s tvarohom žĺtok, kakao a vanilínový cukor. Podľa potreby rozriedime trochou mlieka.Do pohárov, v ktorých budeme dezert podávať, dáme malé množstvo piškót a striedavo ich plníme troma krémami. Nakoniec ozdobíme nakrájaným ovocím.

Žiadne komentáre: