8. 11. 2010

Figovníčky

160 g stuženého tuku, 2 vajcia, 120 g práškového cukru, 70 g čokolády na varenie, 100 g mletých vlašských orechov, 50 ml rumu, štipka mletej škorice, 60 g strúhanky, čokoládová poleva, tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu 
plnka : 120 g mletých orechov, 120 g práškového cukru, 100 g sušených fíg, 50 ml rumu, 50 g hrozienok, 50 g čokolády na varenie, balíček vanilínového cukru

Tuk, cukor, žĺtky a škoricu dôkladne vyšľaháme. Do masy pridáme rozpustenú čokoládu,orechy, rum, strúhanku a dotuha vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený a vysypaný plech a v rúre vyhriatej na 180 °C pečieme 30 až 40 minút.
Plnka: Mleté orechy, postrúhanú čokoládu,nasekané figy, hrozienka, práškový a vanilínový cukor, rum a lyžicu teplej vody dáme do misy a dôkladne premiešame.Vychladnutý korpus prekrojíme po dĺžke na dve polovice. Na jeden obdĺžnik korpusu nanesieme plnku, prekryjeme druhým obdĺžnikom upečeného cesta a dôkladne zaťažíme. Dáme na noc do chladu. Pred podávaním nakrájame na kocky a ozdobíme rozpustenou čokoládovou polevou.

Žiadne komentáre: