6. 11. 2010

Piškótový jež

40 ks piškót, 250 g masla, 200 g práškového cukru, žĺtok,250 ml silnej uvarenej kávy, 2 lyžičky kryštálového cukru, 50 g mandlí, 2 hrozienka

Maslo vymiešame s práškovým cukrom dopenista,pridáme žĺtok a po kvapkách 5 lyžíc uvarenej vychladnutej kávy.Zvyšok kávy nalejeme do misy, pridáme kryštálový cukor a namáčame do nej piškóty,ktoré uložíme v jednej vrstve na podlhovastý podnos. Na vrstvu piškót nanesieme krém,zopakujeme vrstvu piškót a krému. Každú ďalšiu vrstvu už tvorí menšie množstvo piškót,aby vznikol ježkov chrbát. Nakoniec celý dezert potrieme zvyšným krémom.Z hrozienok vytvoríme ježkove oči, z polovice piškóty nos. Mandle nasekáme na rezančeky a pozapichujeme ako ostne do dezertu. Pred podávaním dáme na 2 hodiny do chladničky.

Žiadne komentáre: