6. 11. 2010

Snehová torta s jahodami

6 bielkov, 300 g kryštálového cukru, 2 lyžice octu, 3 lyžice kakaa, 100 g horkej čokolády, 750 ml šľahačkovej smotany, jahody alebo iné drobné ovocie (maliny, černice, ríbezle...)

Rúru predhrejeme na 180 °C.V mise dotuha vyšľaháme bielky,postupne pridáme cukor a vyšľaháme.Pridáme 1 až 2 lyžice octu a zamiešame. Našľahaný sneh zostane sklovitý, zhustne a drží tvar.Pridáme kakao preosiate cez sitko a polovicu čokolády nasekanej najemno. Všetko spolu premiešame.Z masy na papier vytvarujeme korpus v tvare kruhu, ale nie celkom od okraja po okraj, lebo vytvorený korpus pri pečení trochu zväčší objem. Pred vložením plechu do rúry znížime teplotu zo 180 °C na 150 °C a pečieme 75 až 90 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť a oddelíme papier na pečenie.Smotanu vyšľaháme, navrstvíme na korpus a posypeme ovocím a zvyškom posekanej čokolády.

Žiadne komentáre: