4. 11. 2010

Citrónová ryžová torta

250 g tvarohu, 100 g tuku, 500 ml mlieka, 150 g ryže. 4 plátky želatíny, 100 g kryštálového cukru , 200 g maslových keksov (Bebe, Marina), 2 lyžice citrónovej šťavy, 2 lyžice ostrúhanej citrónovej kôry, 100 ml smotany na šľahanie,  šľahačka a ľubovoľné ovocie na ozdobenie

Ryžu premyjeme a uvaríme domäkka v mlieku. Želatínu podľa návodu namočíme do studenej vody,necháme napučať, vyžmýkame a zapracujeme do vlažnej ryže. Necháme úplne vychladnúť. Okrúhlu tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Keksy rozdrvíme, zmiešame s rozpusteným tukom a zmes rovnomerne rozložíme na dno formy. Tvaroh premiešame s citrónovou šťavou a kôrou,cukrom a ryžou. Šľahačku vyšľaháme dotuha a zapracujeme ju do ryžovo-tvarohovej zmesi. Plnku navrstvíme na keksový korpus, zakryjeme a dáme na 4 hodiny stuhnúť do chladničky. Pred podávaním nakrájame a ozdobíme šľahačkou a ovocím.

Žiadne komentáre: