6. 11. 2010

Kávové zrná

250 g masla, 250 g práškového cukru, 2 balíčky BB pudingu, 2 žĺtky, 4 lyžice mletej kávy, 2 lyžice rumu
poleva : 100 g čokolády na varenie, 100 g stuženého rastlinného tuku


Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom. Do zmesi zapracujeme pudingový prášok spolu so žĺtkami, s kávou a rumom. Zo zmesi pomocou lyžice vyformujeme guľky,ktoré z jednej strany stlačíme tupou stranou noža.Poleva: V horúcom vodnom kúpeli rozpustíme tuk spolu s čokoládou, premiešame a necháme krátko vychladnúť. Pripravené kávové zrná po jednom namáčame do polevy.Zrná poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme stuhnúť. Pred podávaním ich poukladáme do papierových košíčkov.

Žiadne komentáre: