8. 11. 2010

Orechovo-tvarohové rožky

200 g tvarohu, 50 g mletých vlašských orechov, 300 g hladkej múky, balíček prášku do pečiva, soľ, 50 g hnedého cukru, 50 g kryštálového cukru, 200 g stuženého tuku na pečenie

Tuk, tvaroh, múku, prášok do pečiva a štipku soli vypracujeme na hladké cesto. Vypracujeme guľu, ktorú zabalíme do fólie a dáme na 2 až 3 hodiny do chladu.Oba druhy cukru zmiešame spolu s orechmi a polovicou zmesi posypeme pracovnú dosku. Polovicu cesta rozvaľkáme na pocukrovanej doske na kruh, nakrájame na 12 rovnakých dielov, ktoré zvinieme od širšej strany a vytvarujeme do rožkov. Postup zopakujeme aj s druhou polovicou cukrovej zmesi a cesta. Rožky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 15 minút v rúre vyhriatej na 180 °C. Po upečení necháme vychladnúť na plechu.

Žiadne komentáre: