4. 11. 2010

Ľadová torta Ľadoborec

500 ml mlieka,balíček vanilkového pudingu v prášku, 2 balíčky vanilínového cukru, 500 g tvarohu, žĺtok, 100 g kryštálového cukru, 2 balíky detských piškót, balíček čírej želatíny, ľubovoľné ovocie na ozdobenie, šľahačka na ozdobenie

Z mlieka, pudingu a vanilínového cukru uvaríme hustejší puding, ktorý necháme vychladnúť. Po vychladnutí zamiešame do pudingu tvaroh, žĺtok a cukor.Dôkladne vyšľaháme. Do tortovej formy naukladáme vrstvu piškót, ktoré zalejeme časťou krému. Na krém naukladáme ľubovoľné čerstvé alebo zavárané ovocie. Zopakujeme vrstvu piškót a krému. Vrchnú časť torty tvorí ovocie. Želatínu rozpustíme vo vode podľa návodu a teplú nalejeme navrch torty. Tortu preložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Pred podávaním nakrájame a ozdobíme šľahačkou.

Žiadne komentáre: