8. 11. 2010

Slivkové mafiny

200 g sušených sliviek, 300 ml slivkovej šťavy, vajce, 75 g roztopeného masla, 320 g celozrnnej múky, lyžička prášku do pečiva, štipka mletej škorice

Sušené slivky najemno nasekáme a spolu s 250 ml šťavy ich povaríme na panvici, kým zmes nezačne vrieť. Na miernom plameni varíme 4 minúty. Necháme vychladnúť a rozmixujeme.Do slivkovej zmesi pridáme vajce, škoricu, rozpustené maslo,zvyšok šťavy a premiešame.Múku preosejeme do misy spolu s práškom do pečiva a pridáme do nej slivkovú zmes. Opatrne vymiešame cesto, ktoré rozdelíme do košíčkov, rozdelených do plechu na mafiny.Pečieme vo vyhriatej rúre. Či sú mafiny upečené, zistíme vpichnutím špajdle. Ak je po vytiahnutí čistá, mafiny sú hotové. Po upečení necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke.

Žiadne komentáre: