500 g polohrubej múky., soľ., 50 g práškového cukru., 2 dl mlieka., 30 g droždia., KL kryštálového cukru., marmeláda., 80 g masla., granko
Múku preosejeme do misy, osolíme a premiešame s práškovým cukrom. Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie s kryštálovým cukrom a necháme nakysnúť. Kvások vylejeme do múky, pridáme vajce a vymiešame hladké polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Ak je cesto príliš tuhé, pridáme trošku mlieka. Cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozvaľkáme na hrúbku cm a pokrájame rozvaľkáme na hrúbku cm a pokrájame na štvorčeky. Na každý dáme lyžičku marmelády, dobre uzavrieme a necháme chvíľu kysnúť. Buchty paríme nad parou 8 až 10 minút (podľa veľkosti), uložíme na taniere, polejeme rozpusteným maslom a posypeme grankom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára