8. 11. 2012

Zapekaná kyslá kapusta

700 ml kyslej kapusty,150 g údeného mäsa,100 g údenej slaniny, cibuľa,½ hrnčeka ryže,150 ml mlieka,2 vajíčka,soľ,mleté čierne korenie,mletá červená paprika

Cibuľu očistíme, nakrájame nadrobno. Slaninu a údené mäso nakrájame na kocky. Cibuľu so slaninou rozškvaríme, pridáme údené mäso a mletú červenú papriku a všetko opražíme. Pridáme kyslú kapustu, podlejeme a udusíme. Ryžu prepláchneme a pridáme ku kapuste. Podusíme ešte 10 minút za občasného premiešania. Odstavíme a necháme 10 až 15 minút postáť. Ochutíme mletým čiernym korením a podľa chuti osolíme. Udusenú zmes preložíme do zapekacej misy, zalejeme vajíčkami rozmiešanými s mliekom, vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme. Podávame s chlebom alebo so zemiakmi.

Žiadne komentáre: