8. 11. 2012

Údené s kyslou kapustou

1 kg údeného mäsa, cibuľa, olej, 70 g paradajkového pretlaku, 500 g kyslej kapusty, 500 g zemiakov, 300 ml kyslej smotany, vajce, 2 strúčiky cesnaku, potlčená rasca, majoránka, 100 g tvrdého syra, 2 PL hrubej múky, 1 ČL mletej červenej papriky, mleté čierne korenie, soľ

Mäso umyjeme a na plátky nakrájame. Nadrobno nakrájanú cibuľu na oleji opražíme, pridáme paradajkový pretlak, premiešame a niekoľko minút dusíme. Potom pridáme kapustu, zalejeme 100 ml smotany rozšľahanej s trochou vody a krátko povaríme. K nahrubo nastrúhaným zemiakom pridáme vajce, pretlačený cesnak, rascu, korenie, soľ, majoránku, postrúhaný syr, múku a zmiešame. Do pekáča rovnomerne rozložíme udusenú kapustu, obložíme ju údeným mäsom potretým zemiakovým cestom a zalejeme zvyšnou smotanou rozšľahanou s mletou červenou paprikou, trochou vody a soli. Takto naplnený pekáč vložíme asi na 30 minút do rúry vyhriatej na 180 °C a jeho obsah upe čieme.

Žiadne komentáre: