6. 11. 2012

Revúcke halušky s kyslou kapustou

1 kg zemiakov,400 g hrubej múky,150 g vareného údeného mäsa, vajce,strúčik cesnaku,2 cibule, olej, petržlenová vňať, majoránka,mleté čierne korenie,soľ

Zemiaky očistíme, umyte, najemno postrúhame. Preložíme do utierky a zbavíme prebytočnej vody. Potom ju vložíme do misy, pridáme múku, nadrobno nakrájané mäso, vajce, soľ, korenie, majoránku, pretlačený cesnak, nasekanú vňať, 1 nadrobno nakrájanú a na oleji opraženú cibuľu. Zmes premiešame a nechajte 5 minút odpočinúť.Z cesta pomocou PL hádžte do vriacej osolenej vody halušky a pri miernej teplote ich 5 minút varíme.Uvarené halušky ocedíme a polejeme opraženou cibuľou. Podávame s dusenou kyslou kapustou.

Žiadne komentáre: