5. 11. 2012

Mäsové knedle s kyslou kapustou

100 ml mlieka, cibuľa, 150 g bravčovej pečene, 250 g mletého bravčového mäsa, 2 lyžice masla, strúhanka na zahustenie, 2 žĺtky, vajce, 2 žemle, 2 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, majorán, 600 g kyslej kapusty, 80 g prerastenej slaniny, práškový cukor na dochutenie, bobkový list

Žemle nakrájame, zalejeme mliekom a necháme zmäknúť. Cibuľu a cesnak ošúpeme, nadrobno nakrájame a opečieme na masle. Pridáme pomletú alebo nadrobno nakrájanú pečeň a krátko opekáme.Žemle vyžmýkame, pridáme k nim opečenú pečeň s cibuľou a cesnakom, vajce, žĺtky, mleté mäso, soľ, korenie, majorán a dobre premiešame. Podľa potreby zahustíme strúhankou, navlhčenými rukami vyformujeme 8 až 10 knedlí a dáme ich na 10 minút do chladničky.Slaninu nakrájame a nasucho opekáme, kým nepustí tuk. Pridáme kyslú kapustu aj so šťavou, bobkový list, dochutíme trochou cukru, soľou a korením, podlejeme vodou a dusíme asi 15 minút. Pripravené knedle vložíme do vriacej osolenej vody, potom teplotu zmiernime a varíme, kým nevyplávajú na povrch. Potom na miernom ohni varíme ešte 10 až 12 minút. Podávame s podusenou kapustou.

Žiadne komentáre: