6. 11. 2012

Pekáčik so slaninkou a kyslou kapustou

600 g mletého mäsa,konzerva paradajkového pretlaku, 500 g kyslej kapusty, 250 g syra s modrou plesňou,2 cibule,120 g oravskej slaniny,téglik kyslej smotany,strúčik cesnaku, soľ, mleté čierne korenie

Cibuľu nakrájame najemno, cesnak na plátky a osmažíme na kvapke oleja. Pridáme mleté mäso a nakrájaný syr a podusíme. Osolíme, okoreníme a pridáme pretlak.Slaninu nakrájame na kocky. Mäsovú zmes preložíme do zapekacej misy, posypeme slaninou, kyslou kapustou a zalejeme kyslou smotanou. Zapekaciu misu vložíme asi na 1 hodinu do vyhriatej rúry a jej obsah upečieme. Podávame so zemiakmi. Pekacik so slaninkou a kyslou kapustou

Žiadne komentáre: