8. 11. 2012

Šalát z kyslej kapusty

300 g kyslej kapusty,300 ml pohár sterilizovanej kapie,300 g nahrubo nastrúhaného tvrdého syra,2 kyslé uhorky,3 uvarené a nastrúhané zemiaky,téglik kyslej smotany Rajo,téglik bieleho jogurtu Rajo,malá fľaška nakladaného chrenu,3 natvrdo uvarené vajcia,malá fľaška majonézy, mleté čierne korenie, vegeta, soľ, prípadne 100 g šunky alebo diétnej salámy

Kapustu nakrájame na malé kúsky, kapiu na malé kocky, uhorky na kocky, vajcia nastrúhame.Všetky prísady spolu zmiešame, osolíme, okoreníme a ešte môžeme pridať šunku či salámu.Šalát bez šunky je vhodný ako príloha k údenému mäsu, inak ho možno podávať s tmavým chlebom.

Žiadne komentáre: