5. 11. 2012

Kyslá kapusta s plnkou z mletého mäsa a údenou klobásou

kyslá kapusta,900 g bravčového mäsa,300 g ryže,3 vajcia, údená klobása, kyslá smotana,smotana na šľahanie,cesnak – podľa chuti,mleté čierne korenie – podľa chuti,mletá rasca – podľa chuti,soľ – podľa chuti

Bravčové mäso zomelieme, ryžu uvaríme. Do mletého mäsa pridáme koreniny, soľ, rozdrvený cesnak. Zmiešame s vychladnutou ryžou a s vajíčkami.Ryžovú hmotu vložíme na vymastený plech, na ňu naukladáme nakrájanú údenú klobásu, navrch vložíme kyslú kapustu.Takto naplnený plech vložíme do vyhriatej rúry a jeho obsah upečieme.Keď vidíme, že plnka je upečená, povrch polejeme rozšľahanou kyslou a sladkou smotanou.

Žiadne komentáre: