5. 11. 2012

Kapustové listy plnené údeným mäsom

400 g hlávkového kapusta- väčšie listy,250 g údeného mäsa, 150 g teľacieho mäsa,1 PL strúhanky, vajce,2 PL paradajkového pretlaku,300 ml kyslej smotany,1 PL hrubej múky,soľ,mleté čierne korenie

Väčšie listy z hlávkovej kapusty sparíme vriacou vodou a vychladíme studenou vodou. Necháme ich odkvapkať a prípadne tĺčikom na mäso zľahka koštiaľ v strede lista sklepneme – list sa nám potom ľahšie zavinie. Oboje mäsá spolu na mäsovom mlynčeku pomelieme, pridáme vajce, soľ, mleté čierne korenie aj strúhanku a rukami prepracujeme na rovnorodú zmes.Takto pripravenou plnkou naplníme rozprestreté kapustové listy,pevne ich zavinieme a naukladáme tesne vedľa seba do maslom vytrenej zapekacej misky. Paradajkový pretlak zmiešame s vodou a touto zmesou prelejeme závitky. Potom ich vo vyhriatej rúre zvoľna dusíme. Do kyslej smotany zašľaháme hrubú múku, ku konci tepelnej úpravy ju nalejeme na závitky a všetko necháme vo vyhriatej rúre dusiť.Vhodnou prílohou je chlieb.

Kapustove listy plnene udenym masom

Žiadne komentáre: