2. 11. 2012

Guláš z kyslej kapusty s cibuľovými knedličkami

balenie zmesi na chlpaté knedličky – polotovar,2 žemle,2 cibule,2 PL masla,600 g kyslej kapusty,400 g mletého bravčového mäsa,soľ,mleté čierne korenie, mletá červená paprika,konzerva paradajkového pretlaku,bobkový list,500 ml mäsového vývaru,olej

Zmes na knedle vysypeme do misy, pridáme nasucho opečené, na kocky nakrájané žemle, na masle dohneda opečenú nakrájanú cibuľu,vodu podľa návodu na obale a necháme krátko odstáť.Zo zmesi tvarujeme navlhčenými rukami malé knedličky, ktoré varíme vo vriacej osolenej vode asi 5 až 8 minút. Na oleji opečieme mleté mäso, pridáme soľ, korenie, červenú papriku, paradajkový pretlak a opekáme asi 5 minút. Potom pridáme kapustu aj so šťavou, bobkový list, podlejeme vývarom a dusíme asi 30 minút. Hotový guláš môžeme ešte zahustiť škrobovou múčkou alebo trochou masla rozmiešaného s hladkou múkou. gulas z kyslej kapusty s cibulovymi-knedlickami

Žiadne komentáre: