12. 11. 2012

Krémovy koláč s čokoladou

4 bielky,4 lyžice cukor práškový, 4 lyžice múka polohrubá,1/4 prášok do pečiva,50 ml mlieko
krem : 500 ml mlieko ,4 žĺtky, 4 lyžice cukor, 2 zlatý klas ,250 g maslo rastlinné, 2 lyžice kakao, 250 ml smotana na šľahanie, čokoláda na postruhanie

Bielky vyšlháme s cukrom a postupne pridáme múku s práškom o pečiva.Cesto rozotriemem na vymastený múkou posypaný plech a upečieme.Ešte horúce ho pokvapkáme vlažným mliekom. V mlieku rozmišame žltky, cukor a zlatý klas.Uvaríme hustú kašu a keď vychladne vmiešame do nej maslo.Krém vyšlaháme, rozdelíme na polovice a do jednej primiešame kakao. Na cesto natrieme vanilkový krém a naň kakaový. Šlahačku vyšlaháme (najlepšie so stužovačom) a ozdobíme ňou povrch koláča. Nakoniec ho ozdobíme čokoládou.

Žiadne komentáre: