8. 11. 2012

Uhorska kapusta

¾ kg kyslej kapusty, 600 g mletého mäsa- chudý bôčik na polovicu s hovädzím mäsom, soľ, mleté čierne korenie, 1 PL mletého kmínu, 120 g bravčovej masti, 1 PL sladkej mletej papriky, 2 PL hladkej múky, 5 vajec, 200 ml mlieka, 2 cibule

Kapustu povaríme s kmínom, ocedíme a dôkladne z nej vytlačíme vodu. V kastróly na bravčovej masti alebo na slanine dozlatista osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a všetko vmiešame do kapusty. Mleté mäso osolíme, okoreníme a k nemu primiešame 2 vajce a múku.Zľahka vymastený a strúhankou vysypaný pekáč potom naplníme vrstvou kapusty, na ňu naukladáme mäso a naň potom ďalšiu vrstvu kapusta. Takto naplnený pekáč vložíme asi na 25 minút do vyhriatej rúry, kde ju zapekáme.Zvyšné 3 vajcia rozšľaháme s mliekom aj mletou červenou paprikou a asi 5 minút pred dokončením pečenia nimi zalejeme kapustu v pekáči. Pekáč vrátime do vyhriatej rúry a jeho obsah dopečieme. Podávame so žemľovou knedľou alebo s varenými zemiakmi.

Žiadne komentáre: