5. 11. 2012

Mäsové závitky plnené kyslou kapustou

6 plátkov bravčového karé,400 g kyslej kvasenej kapusty,2 cibule, 60 g slaniny,100 ml bieleho vína, olej, mleté čierne korenie,soľ

Slaninu nakrájame na kocky, oškvaríme, pridáme nasekanú kyslúkvasenú kapustu, dochutíme soľou a korením, podlejeme bielym víno a asi 10 minút podusíme.Očistené bravčové karé nakrájame na plátky, z oboch strán naklepeme,jemne osolíme a okoreníme. Mäso plníme podusenou kapustou, zavinieme a previažeme niťou.Naplnené mäsové závitky prudko opečieme na rozpálenom oleji a opečené preložíme na menší pekáč. Na závitky naukladáme na kolieska nakrájanú cibuľu. Ak nám ostala neupotrebená podusená kapusta, taktiež ju pridáme na pekáč a podlejeme vodou. Prikryté približne 40 minút dusíme v rúre vyhriatej na 200 °C. Potom peká č odkryjeme a krátko dopečieme. Odporúčanou prílohou sú varené zemiaky.

Žiadne komentáre: