12. 11. 2012

Musaka s makaronami

500 g dlhé, tenké cestoviny /makarony/,lyžica margarín /cestoviny uvaríme v slanej vode al dente, precedíme a zmiešame s maslom/
mäsová plnka : 500 g mleté ​​mäso,cibuľa,2 lyžice oleja,veľká zrelé paradajka, 200 g sekaných konzervovaných paradajok (aj čerstvé), Maggi kocka - vegeta, jemne nasekaná petržlenová vňať,soľ, korenie, trochu sladká paprik

Cibuľu  podusíme na oleji, pridáme mäso, dusíme cca 10 minút. Pridáme strúhanú paradajku a 200 g. sekaných paradajok a okoreníme. Varíme kým sa tekutina odparí. Asi 15 min. pred koncom pridáme petr. vňať
bešamel : 1 l mlieko,3 lyžice margarínu,2 lyžice oleja,šálka múky,2 vajcia, soľ a korenie na dochutenie
Roztopíme, zohrejeme maslo a olej, pridáme múku premiešame a pomaly, za stáleho miešania prilievame mlieko. Osolíme, okoreníme a varíme niekoľko minút až do zhustnutia. Zoberieme z ohna a pridáme dve vyšľahané vajíčka. 100 gramov. strúhaný tvrdý syr asi 50 g parmezán
Do vymasteného pekáča dáme polovicu cestovín, posypeme polovicou strúhaného syra a pokvapkáme trochou bešamelu. Dáme mäso a zvyšok cestovín. Posypeme syrom a zalejeme bešamelom.
Navrch dáme parmezán a zapekáme pri 200 °C po dobu 45-50 minút.

Žiadne komentáre: