5. 11. 2012

Horehronské guľky

1 kg zemiakov,200 g hrubej múky,vajce,2 cibule,200 g vareného údeného mäsa,300 g kyslej kapusty,150 g údenej slaniny, strúčik cesnaku, majoránka, soľ,masť

Zemiaky očistíme, spolu s jednou cibuľou a cesnakom nastrúhame, pridáme soľ, múku, vajce, nadrobno nakrájané údené mäso a vypracujeme cesto. Ak by bolo redšie, pridáme ešte múku alebo krupicu tak, aby sa dali formovať guľky.Z takto pripraveného zemiakového cesta vyformujeme guľky, ktoré obalíme v hladkej múke a v slanej vode asi 15 minút varíme. Medzitým si na masti udusíme kyslú kapustu. Dozlata opražíme na kocky nakrájanú slaninu s cibuľou.Na tanier vložíme kapustu, na ňu guľky, polejeme slaninou s cibuľou a podávame. 

Žiadne komentáre: