14. 9. 2012

Sliepka pečená na slanine

sliepka, voda, soľ, kocka masoxu, 100 g údenej slaniny, mleté čierne korenie, 70 g masla, menšia cibuľa

Sliepku očistíme, umyjeme, rozštvrtíme, dáme do osolenej vody variť, pridáme kocku masoxu a varíme do polomäkka. Potom mäso vyberieme, necháme vychladnúť, prešpikujeme ho na rezance nakrájanou slaninou, osolíme a okoreníme. V kastróle rozškvaríme nadrobno pokrájanú zvyšnú slaninu, pridáme maslo, posekanú cibuľu, trochu ju speníme, na ňu položíme porcie sliepky a v rúre pečieme po obidvoch stranách do mäkka. Pri pečení sliepku občas polievame vypečenou šťavou, ktorú podľa potreby doplníme vývarom zo sliepky. Podávame so zemiakovou kašou alebo dusenou ryžou.

Žiadne komentáre: