6. 9. 2012

Zapekané kuracie stehná

kuracie stehná, soľ, korenie, cesnak, solamyl, paradajky, olej, paprika, cibuľa, vajcia (podľa porcií)
Umyté vykostené kuracie stehná osolíme, okoreníme potrieme cesnakom, obalíme v solamyle. Rozohrejeme olej (málo), naň dáme kura kožou dolu. Opekáme 3-4 minúty z každej strany (pri opekaní prikrývame). Nakrájame tenké plátky paradajok a na každý kúsok mäsa dáme asi 3 krúžky, pridáme papriku nakrájanú na hrubšie kúsky, cibuľu na hrubšie kolieska (z cibule vyberieme stred). Do stredu cibule vyklepneme vajce. Zapekáme 2-3 minúty.
Viedenská cibuľa : cibuľu nakrájame natenko, obalíme v polohrubej múke, opečieme ako hranolky. Osolíme. Cibuľa stvrdne a je dobrá chrumkavá.

Žiadne komentáre: