6. 9. 2012

Pečené kuracie stehná

4 kuracie stehná, 1,5 kg zemiakov, mrkva, olej, cesnak, soľ, čierne korenie, vegeta, tymián,2-3 menšie cibule, 6 strúčikov cesnaku, horčica, citrónová šťava, jablká, syr, grilovacie korenie

Zemiaky narežeme na krúžky, pridáme nakrájanú mrkvu, olej, premiešame (miešame po pridaní každej suroviny), pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme, pridáme 1 lyžicu horčice, citrónovú šťavu, cibuľu a necháme asi 1 hodinu postáť. Medzitým osolíme kuracie stehná, ovegetíme, posypeme grilovacím korením. Po hodine dáme zemiakovú zmes na plech, posypeme tymiánom, poukladáme stehná, dáme piecť, v polovici pečenia obložíme dookola jablkami, dáme znovu piecť a tesne pred dopečením posypeme len stehná syrom.

Žiadne komentáre: