7. 9. 2012

Grilované kačacie prsia

kačacie prsia, soľ, olej
Kačacie prsia trochu narežeme (kožu) na viacerých miestach, posolíme a na rozohriatom oleji opekáme. Potom odložíme na teplé miesto. Podávame so zemiakovými guľkami. Zemiakové guľky: pretlačíme uvarené očistené zemiaky, pridáme hladkú múku, vajce, polohrubú múku, trochu soli. Urobíme cesto a robíme gule, ktoré plníme orestovanou kuracou pečienkou. Hotové vo vriacej vode varíme 20-25 min. Omáčka: na trochu oleja dáme červenú cibuľu, med, korenie, soľ, zalejeme červeným vínom a trochou brandy.

Barbecue: med, kečup, soľ – rozmiešame, pridáme čili omáčku,sójovú omáčku, čierne mleté korenie.

Žiadne komentáre: