8. 9. 2012

Kung-Pao - originál

0,5 kg kuracieho mäsa (prsia, príp. vykostené tmavé mäso), 2-3 hrste arašidov (alebo posekaných mandlí), 0,5 lyžičky soli, lyžička ml. čierneho korenia, 0,5 lyžičky ml. zázvoru, 0,5 lyžičky glutasolu (nemusí byť), 2-3 lyžice solamylu, cca dcl sójovej omáčky, olej, malá chili paprička alebo strúčik cesnaku – podľa chuti

Mäso pokrájame na prúžky, v mise zmiešame s polovicou sójovej omáčky, čiernym korením,soľou, zázvorom, solamylom, glutasolom. Necháme marinovať v chladničke minimálne ½ hodiny (čím dlhšie, tým lepšie, môže byť aj do druhého dňa). Na panvici zohrejeme olej (cca 4-5 lyžíc), keď chceme jedlo pikantné, opečieme 1 rozdrobenú chili papričku alebo pokrájaný cesnak. Pridáme mäso a opekáme zo všetkých strán cca 3-4 minúty, kým nezhnedne. Potom pridáme arašidy a opekáme.ďalšie asi 3 minúty. Nakoniec pridáme zvyšnú sójovú omáčku, vtedy to začne prskať a šumieť, mäso zhnedne do finálnej podoby. Podávame s ryžou a zeleninovou oblohou.

Žiadne komentáre: