30. 7. 2009

Fazuľovo – hríbová polievka a la Aneta Parišková

Suroviny: veľká fazuľa – fialová,sušené hríby,3 strúčiky cesnaku,údené mäso,údená suchá klobása,feferónky,mletá červená paprika,široké rezance,soľ,zápražka,vegeta  

Postup: Večer namočiť fazuľu a sušené hríby. Ráno dať variť fazuľu (vodu z nej predtým zliať) a sušené hríby i s vodou, rozotretý cesnak, soľ, nakrájané údené mäso. V polovici varenia pridať nakrájanú suchú klobásu, feferóny a jednu lyžičku vegety. Keď je všetko mäkké, urobiť z oleja, cibuľky a hladkej múky zápražku, do ktorej pred dokončením pridáme mletú červenú papriku a polievku zapražíme. Vyvaríme široké rezance a pridáme do hotovej polievky. 

Žiadne komentáre: