20. 7. 2009

Kapustová štrúdľa

Suroviny: olivový olej, 100 g prerasteného údeného bôčika, 1 menšiu hlávku kapusty, 4 lyžice cukru, 1 lyžicu mletého čierneho korenia, rascu, 1 cibuľu, polievkové korenie, 1 vajce na potretie, 1 lístkové cesto 

Postup: Na oleji osmažíme na malé kúsky pokrájanú bôčik, pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme tretinu na rezance pokrájanej kapusty, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 1 lyžičku polievkového korenia, 1 lyžičku cukru, všetko premiešame. Po chvíli pridáme ďalšiu časť kapusty, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 1 lyžičku polievkového korenia, 1 lyžičku cukru, všetko premiešame a zasa, kapustu, 1 lyžičku mletého čierneho korenia, 1 lyžičku polievkového korenia, 1 lyžičku cukru, všetko premiešame. Dusíme, pokým sa šťava neodparí. Kapusta musí zostať hnedá od skaramelizovaného cukru. Cesto rozvaľkáme, posypeme polievkovým korením, navrstvíme naň kapustu a vytvoríme závin. Potriem vajcom vyšľahaným s polievkovým korením a s rascou. Preložíme na pekáč a upečieme.

Žiadne komentáre: