30. 7. 2009

Domáce krémeše

Suroviny: 1 balíček lístkového cesta, 1 l mlieka, 200 g prášk. cukru, 4 balíčky Zlatý klas, 2 vanilk. cukre, 4 ks bielkov , l šlahačka v prášku  

Postup: Potrebujeme dva rovnaké hlbšie plechy na pečnie. 1. plech vymastiť dno,2. plech otočiť natrieť spodok.Lístkové cesto rozdeliť na polovicu. Vyvaľkať na veľkosť plechu. Pomocou valčeka dať na plechy a do zlatista upiecť.Zlatý klas rozmiešať v studenom mlieku a uvariť puding, dochutiť s cukrom a van. cukrom. Zo 4 bielkov ušlahať tuhý sneh a vmiešať do horúceho pudingového krému. Túto masu vylejeme na upečený plát lístkového cesta, zarovnáme aby mali krémeše peknú formu.Druhý upečený plát lístkového cesta dáme na lopár a plát pokrájame na úhľadné štvorce. Ak je pudingová masa vychladnutá potrieme so šlahačkou. Nakoniec navrch poukladáme pripravené štvorce vrchného plátu , posypeme prášk. cukrom a dáme do chladničky odstáť.




Žiadne komentáre: