7. 7. 2009

Dolnozemské pečené bravčové mäso

Suroviny: 600 g bravčového karé s kosťou alebo krkovičky, soľ, 4 cibule, 1 lyžica masti, 2 lyžice zelenej zelerovej vňate posekanej nadrobno, 2 strúčiky cesnaku, mäsový vývar, 2 dl dezertného červeného vína, 1 lyžica masla 

Postup: Bravčové karé pokrájame na kotlety, ktoré naklepeme, pri kosti narežeme, osolíme a uložíme do ohňovzdornej misy. Obložíme kolieskami cibule, pomastíme a posypeme posekanou zelenou zelerovou vňaťou. Pridáme rozotretý cesnak, podlejeme vývarom, prikryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Počas pečenia podľa potreby podlievame. Mäkké mäso podlejeme vínom a zapečieme. Hotové mäso pokvapkáme roztopeným maslom.



Žiadne komentáre: