20. 7. 2009

Budapeštiansky zeleninový šalát

Suroviny: 200 g húb, 30 g oleja, 150 g paradajok, po 100 g papriky, šalátových uhoriek a nakladanej špargle, 1 PL octu, šťava z 1 citróna, mleté čierné korenie, estragón, soľ, 100 g hlávkového šalátu 

Postup: Na plátky nakrájané huby popražíme na 1 PL oleja. Paradajky rozštvrtíme, papriky pokrájame na pásiky, uhorky na plátky. Ak je špargľa mladá a mäkká, použijeme ju celú rozkrojenú napoly alebo použijeme len hlavičky. Všetko zmiešame a zalejeme nálevom z octu, citr.šťavy, 2 PL oleja, osolíme, okoreníme a uložíme do sklenenej misy, na dno ktorej položíme listy hlávkového šalátu tak, aby vyčnievali pomedzi šalát. Necháme uležať.

Žiadne komentáre: