31. 7. 2016

Rajčiakový nákyp

4 rajčiaky., 200 g zemiakov., 20 g údenej slaniny., 1 lyžička slnečnicového oleja., 1 cibuľa., 100 g tvrdého syra., (moravský bochník a pod.)., 2 dl egalizovaného mlieka., 2 vajcia., bazalka, oregano, mleté čierne korenie., muškátový orech., mletá sladká červená paprika., 1/2 strúčika cesnaku., 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate, posekanej nadrobno., soľ
Z rajčiakov zrežeme vŕšky a lyžičkou alebo nožom vyberieme jadrá, posolíme, okoreníme a uložíme do ohňovzdornej nádoby vymastenej tukom. Zemiaky uvaríme v šupke, necháme vychladnúť a ošúpeme Na panvici opražíme drobné kúsky slaniny, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, syr pokrájaný na drobné kúsky, zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno, zamiešame a masou naplníme rajčiaky. Uvarené zemiaky pokrájame na plátky a uložíme okolo rajčiakov. Mlieko vyšľaháme s vajcami, posolíme, okoreníme a nalejeme na rajčiaky a zemiaky.  Zapekáme v dobre vyhriatej rúre 25 minút. Podávame ako obed alebo večeru so zeleninovými šalátmi.
(2 porcie / 1 porcia 2118 kJ - 506 kcal., B - 25,7 g., T - 31,2 g., S - 30,6 g)

Žiadne komentáre: