31. 7. 2016

Lesnický guláš

500 g čerstvých húb., 30 g prerastenej údenej slaniny., 2 menšie cibule., 1 zeleninová paprika. 2 rajčiaky., 1 malá lyžička tymianu., 1 dl smotany., 1 lyžička mletej sladkej červenej papriky., zelená petržlenová vňať., mleté čierne korenie., soľ
Na rozškvarenej masti zo slaniny speníme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme očistené huby pokrájanú na štvrtky a očistenú pokrájanú zeleninovú papriku, posolíme, okoreníme, vlejeme smotanu a vložíme rajčiaky, ktoré sme namočili na krátky čas do horúcej vody, ošúpali a zbavili zrniek. Povaríme spolu 15 minút. Na tanieri ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.
(2 porcie / 1 porcia 1055 kJ - 252 kcal., B - 8,5 g., T - 16,0 g., S - 18,5 g)

Žiadne komentáre: