23. 7. 2016

Bravčové kotlety na zelenine

4 nemastné bravčové kotlety., soľ., mleté čierne korenie., olej., cibuľa., 2 mrkvy., 250 g zeleného hrášku., a malá hlávka karfiou., 2 dl smotany., PL hladkej múky 
Osušené kotlety na okrajoch narežeme, aby sa pri opekaní neskrútili. Potom ich osolíme, okoreníme, na horúcom oleji z oboch strán opečieme a vyberieme. Do výpeku pridáme nadrobno posekanú cibuľu, opražíme podlejeme vodou, vložíme opečené kotlety a prikryté dusíme. Občas podlejeme horúcou vodou. Keď sú kotlety skoro mäkké, pridáme na malé rezacne pokrájanú mrkvu, očistený zelený hrášok a na ružičky rozobratý karfiol, podlejeme a prikryté pomaly dusíme ešte 15 minút. Nakoniec pridáme smotanu, v ktorej sme rohabarkovali múku a za stáleho miešania krátko povaríme. Podávame  s ryžou.

Žiadne komentáre: