31. 7. 2016

Baklažánový nákyp

2 baklažány., 1 lyžica slnečnicového oleja., 2 rajčiaky., 2 vajcia., 1 dl egalizovaného mlieka., pažítka., muškátový orech., 20 g ementálu., bazalka., rozmarín., oregano., mleté čierne korenie., soľ
Umyté baklažány pokrájame na veľké kocky a na oleji v panvici popražíme. vyberieme, polovicu kociek vložíme o ohňovzdornej nádoby vymastenej tukom spolu s ošúpanými rajčiakmi pokrájanými na kocky. Posolíme, okoreníme pridáme zvyšok pokrájaných baklažánov, opäť posolíme okoreníme a polejeme vajcami rozšľahanými v mlieku, do ktorých sme pridali trochu mletého čierneho korenia a strúhaného muškátového orecha a štipku soli, premiešame a dáme piecť do horúcej rúry. Pečieme 45 minút. Pred dopečením posypeme posypeme strúhaným ementálom. Podávame ako predjedlo s miešaným zeleninovým šalátom.
(2 porcie / 1 porcia 1185 kJ - 283 kcal., B - 14,2 g., T - 14,7 g., S - 23,5 g)

Žiadne komentáre: