26. 7. 2016

Kakaovo-šľahačková roláda

Cesto: 5 vajec,100 g cukor práškový,40 g kakao
Plnka: 1/4 l šľahačka,1 lyžička vanilkový cukor,1 lyžica cukor práškový
Postup: Z bielkov ušľaháme sneh, zašľaháme cukor práškový , sneh musí byť tuhý. Po jednom púšťame žĺtka a už nemiešame dlho. Nakoniec pridáme kakao.
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Rúru asi na 20 minút zapneme naplno. Akonáhle vložíme koláč do rúry, vypneme ju a koláč pečieme 15 min. Potom cesto vyberieme a necháme 5 minút chladnúť. Nachystáme si jeden mastný papier, na ktorý cesto vysypeme.
Šľahačku vyšľaháme aj s cukrom. Natrieme na cesto a zrolujeme.

Žiadne komentáre: