31. 7. 2016

Huby na paprike

300 g očistených húb (najlepšie dubákov)., 25 g masla., 1/2 cibule., 1/2 rozotretého strúčika cesnaku., 1 lyžica (10 g) hladkej múky., mletá sladká červená paprika., 1 dl kyslej smotany., vývar z kostí alebo voda., rasca., soľ
Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na masle do zlata. Zasypeme mletou sladkou červenou paprikou, zamiešame pridáme huby pokrájané na plátky, rascu, posolíme a za stáleho miešania dusíme, až kým sa všetka voda nevyparí. Do smotany vmiešame múku, zalejeme ňou huby a dobre povaríme. Ak treba, zriedime vývarom alebo horúcou vodou. Pred dohotovením zamiešame cesnak rozotretý so soľou. Podávame s haluškami, cestovinou, chlebom alebo so zemiakmi.
(2 porcie / 1 porcia 850 kJ - 203 kcal., B - 5,0 g., T - 15,0 g., S - 12,0 g)

Žiadne komentáre: