27. 7. 2016

Kardinálov koláč

50 g polohrubej múky,1 lyžica kypriaceho prášku,10 vajec,290 g kryštálového cukru,1 vanilínový cukor,práškový cukor na posypanie,
Plnka:500 ml smotany na šľahanie,1 stužovač šľahačky,4-5 lyžíc slivkového lekváru 

Dve vajcia, 8 žĺtkov, 80 g kryštálového a 1 vanilínový cukor vyšľaháme do hustej peny. Potom jemne zapracujeme múku s kypriacim práškom.Z 8 bielkov a zo zvyšného cukru vyšľaháme tuhý sneh.Plech vyložíme papierom na pečenie a cukrárenským vreckom naň vedľa seba striedavo vytláčame pásy cesta a snehu. Plech vložíme do predhriatej rúry.
Upečený vychladnutý plát rozrežeme na dve polovice. Jednu natrieme slivkovým lekvárom a šľahačkou vyšľahanou so stužovačom. Zakryjeme druhou polovicou plátu a posypeme práškovým cukrom.

Žiadne komentáre: