31. 7. 2016

Baklažánová omeleta

200 g baklažánov., 1 lyžica slnečnicového oleja., 2 vajcia., 4 lyžice egalizovaného mlieka., 4 plátky salámy., 30 g tvrdého syra., 2 lyžice miešaných čerstvých bylín (bazalky., zelenej petržlenovej vňate., rozmarínu)., mleté čierne korenie., soľ
Baklažány pokrájané na pláty popražíme na oleji  oboch strán a vložíme do ohňovzdornej nádoby. Vajcia posolíme, okoreníme, rozmiešame s mliekom, pridáme pokrájanú salámu a zalejeme baklažány. Posypeme strúhaným syrom, bazalkou a zelenou petržlenovou vňaťou, posekanou nadrobno. Prikryjeme a pečieme vo vyhriatej rúre 5 minút. Jeme s bielym chlebom.
(2 porcie / 1 porcia 1060 kJ - 253 kcal., B - 16,7 g., T - 17,4 g., S - 7,4 g)

Žiadne komentáre: