23. 7. 2016

Bravčové mäso po čínsky

800 g bravčové mäso zo stehna., 400 g póru., 80 g olúpaných mandlí., 8 PL vína., 5 PL sójovej omáčky., KL maizény., trošku cukru a rozotrený cesnak, 3 PL oleja., soľ
Umyté mäso pokrájame priečne cez vlákna na nalé rezance. Očistený pór rozrežeme na štvorcentimetrové kúsky a potom na pásiky široké 5 mm. Mandle pokrájame na tenké rezančeky a opražíme na sucho. zvlášť v nádobe zmiešame víno, sójovu omáčku, cukor a rozotretý cesnak. Pripravené mäso prudko opečieme na rozpálenom oleji, pridáme pór a krátko podusíme. Nakoniec primiešame pripravenú omáčku a minútu spolu povaríme. Pred podávaním mäso posypeme mandľami. Vhodnou prílohou je varená alebo dusená ryža.

Žiadne komentáre: