31. 7. 2016

Patizony vyprážané so syrom a vajcom

2 patizony., 1 vajce., hladká múka na obalenie., 1 lyžica strúhanky., 15 g slnečnicového oleja., soľ.,
Plnka: 50 g strúhaného tvrdého syra., 1 vajce., 5 g masla., 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate, posekanej nadrobno., soľ
Patizony ošúpeme a pokrájame na plátky hrubé asi 1/2 cm. Posolíme a necháme zmäknúť.
Plnka: Do kastróla dáme maslo, strúhaný syr a vajcia. posolíme, pridáme zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno, a premiešame. Touto masou potrieme plátky patizonov a a vždy dva a dva spojíme. Obalíme v múke, rozšľahanom vajci a strúhanke. Vyprážame v oleji do zlata. Podávame teplé. Tak isto môžeme pripraviť aj vprážané baklažány.

Žiadne komentáre: