600
g kapra, 150 g šampiňónov, 200 g sterilizovaných fazuľových
strukov, 80 g karfiolu, 60 g oleja, soľ, mleté biele korenie,
žĺtok, citrónová šťava, petržlenová vňať
Očisteného,
vypitvaného a umytého kapra vykostíme, pokrájame na menšie
kúsky, huby na tenké plátky, fazuľové struky nadrobno a karfiol
rozoberieme na ružičky. Do misy na zapekanie dáme olej a ukladáme
na seba vrstvy ryby, fazuľky, húb a karfiolu. Každú vrstvu mierne
osolíme a okoreníme. Povrch pokropíme vodou a zapekáme v mierne
vyhriatej rúre 25 minút. Zalejeme žĺtkom rozmiešaným s
citrónovou šťavou a ešte krátko zapečieme. Pred podávaním
posypeme posekanou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára