2. 9. 2016

Zapekaný kapor s hubami

600 g kapra, 150 g šampiňónov, 200 g sterilizovaných fazuľových strukov, 80 g karfiolu, 60 g oleja, soľ, mleté biele korenie, žĺtok, citrónová šťava, petržlenová vňať
Očisteného, vypitvaného a umytého kapra vykostíme, pokrájame na menšie kúsky, huby na tenké plátky, fazuľové struky nadrobno a karfiol rozoberieme na ružičky. Do misy na zapekanie dáme olej a ukladáme na seba vrstvy ryby, fazuľky, húb a karfiolu. Každú vrstvu mierne osolíme a okoreníme. Povrch pokropíme vodou a zapekáme v mierne vyhriatej rúre 25 minút. Zalejeme žĺtkom rozmiešaným s citrónovou šťavou a ešte krátko zapečieme. Pred podávaním posypeme posekanou vňaťou.

Žiadne komentáre: