400
g brokolice, 100 ml mlieka, 40 g nastrúhaného syra, 1 žĺtok, 2
paradajky, 1 lyžica tuku, 1 lyžica masti, 30 g hladkej múky,
strúhanka, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate,
soľ.
Brokolicu
nakrájame so stonkami asi 10 cm dlhými. Vložíme do vriacej
osolenej vody a na miernom ohni varíme 10 až 12 minút. Precedíme,
necháme odkvapkať a uložíme do vymastenej ohňovzdornej misy. Z
masti a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme mliekom,
povaríme a primiešame rozšľahaný žĺtok spolu s nastrúhaným
syrom. Brokolicu zalejeme omáčkou, obložíme ju paradajkami, ktoré
sme nakrájali na plátky, pokvapkáme tukom, posypeme strúhankou a
zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame posypané petržlenovou
vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára