11. 9. 2016

Zapekaná brokolica

400 g brokolice, 100 ml mlieka, 40 g nastrúhaného syra, 1 žĺtok, 2 paradajky, 1 lyžica tuku, 1 lyžica masti, 30 g hladkej múky, strúhanka, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, soľ.
Brokolicu nakrájame so stonkami asi 10 cm dlhými. Vložíme do vriacej osolenej vody a na miernom ohni varíme 10 až 12 minút. Precedíme, necháme odkvapkať a uložíme do vymastenej ohňovzdornej misy. Z masti a múky pripravíme bledú zápražku, zalejeme mliekom, povaríme a primiešame rozšľahaný žĺtok spolu s nastrúhaným syrom. Brokolicu zalejeme omáčkou, obložíme ju paradajkami, ktoré sme nakrájali na plátky, pokvapkáme tukom, posypeme strúhankou a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: