11. 9. 2016

Zapečené patizóny s ryžou

600 g patizónov, 150 g šampiňónov, 5 olúpaných paradajok, 5 paprík, 150 g ryže, 2 veľké cibule, 2 strúčiky cesnaku, olej, petržlenová vňať, tymian, soľ.
Patizóny olúpeme a veľké semená odstránime. Cibuľu, papriku a patizóny nakrájame na malé kocky. Na troche oleja speníme cibuľu, pridáme patizóny a papriku a spolu podusíme asi 30 minút, kým patizóny nezmäknú. Umyté čerstvé šampiňóny nakrájame na plátky a dusíme na oleji asi 10 minút. Ryžu dôkladne prepláchneme a sparíme v miske s vriacou vodou. Necháme ju v nej aspoň 10 minút pôsobiť. Mäkkú zeleninu a šampiňóny spolu zmiešame, pridáme sparenú ryžu, soľ, prelisovaný cesnak, tymian a nakrájanú petržlenovú vňať. Všetko dobre premiešame. Umyté paradajky sparíme vriacou vodou. Olúpeme ich a nakrájame na kolieska. Pekáč vymastíme a naplníme pripravenou zmesou, na ktorú husto poukladáme kolieska paradajok. Zapekáme v rúre asi 30 minút.

Žiadne komentáre: