600
g patizónov, 150 g šampiňónov, 5 olúpaných paradajok, 5 paprík,
150 g ryže, 2 veľké cibule, 2 strúčiky cesnaku, olej,
petržlenová vňať, tymian, soľ.
Patizóny
olúpeme a veľké semená odstránime. Cibuľu, papriku a patizóny
nakrájame na malé kocky. Na troche oleja speníme cibuľu, pridáme
patizóny a papriku a spolu podusíme asi 30 minút, kým patizóny
nezmäknú. Umyté čerstvé šampiňóny nakrájame na plátky a
dusíme na oleji asi 10 minút. Ryžu dôkladne prepláchneme a
sparíme v miske s vriacou vodou. Necháme ju v nej aspoň 10 minút
pôsobiť. Mäkkú zeleninu a šampiňóny spolu zmiešame, pridáme
sparenú ryžu, soľ, prelisovaný cesnak, tymian a nakrájanú
petržlenovú vňať. Všetko dobre premiešame. Umyté paradajky
sparíme vriacou vodou. Olúpeme ich a nakrájame na kolieska. Pekáč
vymastíme a naplníme pripravenou zmesou, na ktorú husto poukladáme
kolieska paradajok. Zapekáme v rúre asi 30 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára