27. 9. 2016

Veterníky

Do väčšej nádoby nalejeme 6 dl vody, osolíme, pridáme 180 g oleja. Privedieme do varu a pridáme 450 g hladkej múky. Dobre premiešame a odstavíme z ohňa. Postupne po jednom vmiešame 10 vajec. Vznikne hladká, pomerne tuhá zmes. Cesto dáme do cukrárskeho sáčku a vytláčame cez kovový nadstavec. Tvarujeme pomerne malé venčeky, pečením sa zväčšia. Pečieme v rozohriatej rúre a asi po 10 minútach teplotu znížime. Vychladené prerežeme a naplníme plnkou.
Plnka – 1 l mlieka., 2 ks tuk., 400 g cukor., 4 zlaté klasy., ananásová príchuť.

Z mlieka, cukru a zlatých klasov uvaríme puding. Za stáleho miešania ho necháme vychladnúť. Vymiešame tuk a postupne vmiešame puding a pridáme príchuť.

Žiadne komentáre: