Po
zastrelení zvieraťa dobre odležané mäso zalejeme nálevom. Dobrý
nálev zlepší chuť divinového jedla a zvýši jeho aromatické
látky, urobí ho mäkším, používateľnejším, stráviteľnejším.
Pripravený
nálev necháme vychladnúť, precedíme ho a nalejeme na vychladnuté
mäso. Používame iba bezchybnú smaltovanú alebo porcelánovú
nádobu. Nálev musí pokryť mäso. Mladšia divina sa nechá v
náleve 3 dni.
Zmes
čierneho korenia, borievok, bobkového listu, cibule, zeleniny, octu
a roztoku soli povaríme,
potom studenú nalejeme na mäso a necháme 4 dni na chladnom mieste,
pričom niekoľko ráz mäso obrátime. Potom mäso upečieme v masti
na udusenej cibuli, podlejeme nálevom a pod pokrývkou dusíme.
Trochu
soli, cibuľa, 200 g miešanej zeleniny, 3 bobkové listy, trochu
majoránu, 5 PL octu, 60 g tuku, cukor, malá lyžička horčice, 3
dl červeného vína
Zmes
saturejky, bazalky, materinej dúšky, yzopu a bielej horčice.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára