Plátky
mäsa vložíme do roztoku pripraveného z 2 dl mlieka, strúčika
roztlačeného cesnaku, soli, trocha papriky.
Do
2 dl jedlého oleja vytlačíme šťavu z citróna a pridáme lyžicu
octu, trochu majoránu, ako hrášok pasty cesnaku, rozmrvenú kocku
slepačej polievky, malú lyžičku soli a 50 ml rajčiakovej šťavy.
Zmes pretrepeme v zaváracej fľaši.
Do
šálky jedlého oleja pridáme trochu cesnakovej pasty, 50 ml octu,
2 lyžice citrónovej šťavy, na špičku noža soli, štipku
materinej dúšky a dobre zamiešame.
Niekoľko
kusov cibule nakrájame na kolieska a udusíme v 3 PL oleja. Osolíme,
okoreníme a polejeme octom, aby bol príjemne kyslastý.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára