11. 9. 2016

Nálevy a zmesi na grilované mäso

Plátky mäsa vložíme do roztoku pripraveného z 2 dl mlieka, strúčika roztlačeného cesnaku, soli, trocha papriky.
Do 2 dl jedlého oleja vytlačíme šťavu z citróna a pridáme lyžicu octu, trochu majoránu, ako hrášok pasty cesnaku, rozmrvenú kocku slepačej polievky, malú lyžičku soli a 50 ml rajčiakovej šťavy. Zmes pretrepeme v zaváracej fľaši.
Do šálky jedlého oleja pridáme trochu cesnakovej pasty, 50 ml octu, 2 lyžice citrónovej šťavy, na špičku noža soli, štipku materinej dúšky a dobre zamiešame.

Niekoľko kusov cibule nakrájame na kolieska a udusíme v 3 PL oleja. Osolíme, okoreníme a polejeme octom, aby bol príjemne kyslastý.

Žiadne komentáre: